Lastminute Ankara

Een lastminute naar Ankara, een wereldstad met een moderne uitstraling. Naast de moderne bouwwerken heeft Ankara een rijke geschiedenis, waarbij de restanten van Romeinse en Byzantijnse rijk de stad sieren.

Een bezoek aan de Kocatepe moskee en het mausoleum van Atatürk mogen bij je lastminute reis niet ontbreken. Ankara is de hoofdstad van Turkije en heeft op vele manieren iets te bieden.

In Ankara is het in de zomer gemiddeld rond de 30° Celsius. Boek nu je last minute naar Ankara en neem een kijkje bij de Zuil van Julianus, de tempel van Augustus en de hoogste toren van de stad; de Atakule toren.

 

De diversiteit van de stad Ankara

Dagelijks vliegen vele toeristen naar Ankara om te genieten van de interessante bouwwerken, de vele musea en het oude centrum met de vele winkels. De bazaar bevindt zich in de citadel, een vesting waar je ook verschillende historische gebouwen aantreft.

Ankara is gelegen op een heuvel. Wanneer de avond valt, betovert de stad jou direct met de vele lichtjes die over de metropool schijnen. Al zin gekregen om op vakantie te gaan? Goedkope vluchten naar Ankara boek je makkelijk en snel bij Triptime.

Ankara ligt in Midden-Anatolië en wordt het hart van Turkije genoemd. Na Istanbul is Ankara de grootste stad van Turkije. Binnen de muren van Hisar vind je een oude stadskern met een typisch Oosters uiterlijk. Neem de tijd om de vele winkeltjes hier te bezoeken, het zijn er namelijk heel veel. 

Daarnaast kent Ankara vele parken waar je heerlijk kunt genieten van de rust en natuur. Wil je naar het strand? Neem dan de dolmus naar één van de nabijgelegen plaatjes. Ankara stad heeft zelf namelijk geen strand.

 

De geschiedenis van Ankara

De stad heette vroeger Acyra, daarna kreeg het de naam Angora. Ankara is bekend om haar wol afkomstig van de langharige geiten die er rondlopen, de angora geitenwol.

In de stad tref je nog veel archeologische vondsten aan van de Romeinen en de Byzantijnen. In de 9e eeuw voor Christus werd de stad gesticht door Koning Midas.

De stad werd in 621 na Christus ingenomen door de Arabieren en later door de Byzantijnen. In de 13e eeuw werd Ankara terugveroverd door de Seltsjoeken. Pas in 1923 werd Ankara de hoofdstad van Turkije.

 

Vliegen naar Ankara

Vanuit Nederland vlieg je rechtstreeks met de goedkoopste tickets van Triptime vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven naar Ankara. De vliegreis duurt slechts 3,5 uur. Vanaf het vliegveld van Ankara is het nog 30 tot 45 minuten reizen naar het centrum van de wonderschone en moderne hoofdstad.

 

Ontspannen in de Hammam

Een heerlijk dagje ontspannen in de Hammam is zeker aan te raden. Verwen jezelf met een heerlijke massage en scrub. Voor de vrouwen is er ook gelegenheid om naar de kapper, pedicure en manicure te gaan. Houd er rekening mee dat in de Hammam de vrouwen en mannen gescheiden zijn.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope lastminute Ankara, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu op onze website de reis van je leven!