Vliegtickets Turkije

Vliegtickets naar Turkije boek je nu alvast tegen goedkope prijzen. Het vakantieland Turkije is een combinatie van westerse nuchterheid, oosterse mysteries en Turkse gastvrijheid. Zon, zee, strand en historische architectuur is te vinden in Turkije. Vind de beste vliegticket deals op de website van Triptime.

Vlieg naar de Zuid-Egeïsche kust, ook wel Lycische kust genoemd. Bezoek het schiereiland Datca en de bezienswaardige Dalyan en Demre. Reis naar populaire kustplaatsen zoals Fethiye, Gocek, Sarigerme, Icmeler, Oludeniz, Marmaris en Turunc.

De Noord-Egeïsche kust staat bekend om badplaatsen zoals Cesme, Epheze, Izmir, Kusadasi, Seferihisar en Troje. De Egeïsche kust met het mooie Bafa-meer en niet te vergeten Bodrum.

Aan de Turkse Rivièra liggen de druk bezochte plekken, zoals  AlanyaAntalya, Kemer, Side, Belek, Beydaglari en Olympos nationaal park. Vergeet ook niet Manavgat met de mooie watervallen. Triptime biedt verschillende goedkope vliegtickets naar Turkije aan.

Naast de populaire kustplaatsen zijn er nog veel bezienswaardige steden zoals Istanbul, Konya en Mardin. Geniet van de ruige bergstreken en kustgebieden aan de Zwarte Zee met een gevarieerde natuur en cultuur.

Vliegen naar Turkije duurt ongeveer 4 tot 4,5 uur, afhankelijk van waar je naartoe vliegt. De Middellandse Zee, Egeïsche kust of de Turkse Rivièra. Via Triptime kan je eenvoudig jouw reis boeken naar Turkije.

 

Vader der Turken

In 1920 werd Mustafa Kemal Atatürk president, de held van Gallipoli en Vader van Turken. Hij was diegene die grootscheepse sociale, politieke, religieuze en economische hervormingen doorvoerde. Dit betekende het einde aan het Ottomaanse Rijk.

Het Arabische schrift maakte plaats voor het Latijnse schrift, en op religieus en politieke gebied voerde hij een scheiding in tussen geloof en staat. Nog altijd wordt Atatürk beschouwd als de oprichter van Turkije.

Zijn regering heeft ertoe bijgedragen dat nu, ruim tachtig jaar later, Turkije een welvarend land is. Een land met een bloeiende toeristenindustrie en vele culturele bezienswaardigheden die ook bewaard zijn gebleven.

 

De diverse landschappen van Turkije

Turkije kent een grote variatie aan landschappen, volkeren en cultuurhistorische overblijfselen. Van rijstvelden in Thracië tot kale hoogvlaktes in Centraal Anatolië. De ongerepte wouden en lieflijke dalen met theeplantages in Noord Turkije, en het hoge en ruige berglandschap met nomaden stammen in het Oosten.

Van het mediterrane landschap aan de kust tot het maandlandschap van Cappadocië. Boek goedkope vluchten naar Turkije via onze website.

 

Koude bergtoppen en warme diepblauwe kusten

Zo divers als het Turkse landschap is, zo divers is ook het Turkse klimaat. Het Zwarte Zeegebied heeft een vrij mild klimaat met zachte winters en niet al te hete zomers. Het westen en zuiden van Turkije hebben milde vochtige winters en daarnaast warme zomers. Het binnenland daarentegen kent een typisch landklimaat met droge strenge winters en hete zomers.

 

Een hemels plekje op aarde

Turkijke ligt op twee wereld continenten, namelijk Europa en Azië. Deze continenten worden gescheiden door de rivier Bosphorus, de Dardenellen en de Zee van Marmara. Het Aziatische gedeelte beslaat 97% van Turkije wordt ook wel Klein-Azië of Anadolu genoemd.

Turkije is verdeeld in 67 provincies welke vervolgens weer onderverdeeld zijn in districten en subdistricten. De belangrijkste steden zijn Istanbul, Ankara, Izmir, Adana en Bursa. Boek alvast jouw stedentrip naar Turkije via Triptime.

De Turkse Republiek wordt omringd door Griekenland, Bulgarije, Rusland, Iran, Irak en Syrië. Twee derde van de landgrenzen, zo’n achtduizend kilometer, bestaat vervolgens uit de zeekust. Echter het aantal stranden is nog gering als gevolg van het bergachtige kustlandschap.

Twee bergketens beheersen het land, namelijk het Taurusgebergte in het Zuiden en het Pontische gebergte in het Noorden. Ze maken deel uit van de gordel die het Himalaya gebergte met de Alpen verbindt.

 

De taal

De Turkse taal is een deel van een eigen taalgroep die zicht uitstrekt van Turkije door Centraal Azië tot in het westen van China. Het heeft veel Perzische en Arabische leenwoorden en wordt voortdurend gemoderniseerd.

In de grote steden en toeristische plekken zijn er veel Turken die ook Engels, Duits of Frans spreken.

 

De vele Turkse feestdagen

Turkije kent vele feestdagen. Jaarlijks worden de feestdagen opnieuw vastgesteld, omdat de religieuze dagen ieder jaar op een andere datum vallen. Dit komt doordat deze worden bepaald aan de hand van de maan kalender. Een maanjaar is overigens twaalf dagen korter dan een jaar.

 

Turkse bevolking is gastvrij

De Turkse bevolking is een zeer gastvrij volk. Wanneer je in Turkije op vakantie bent, zal je dit zelf ook ervaren. De vriendelijkheid en de tevens de hulp die de Turken je bieden is bijzonder mooi.

Deze gastvrijheid komt grotendeels door de wisselwerking tussen gemeende hartelijkheid en daarnaast een ongekende interesse in de buitenlander. Vat deze sympathie voor toeristen echter niet op als een vrijbrief om te doen waar je zin in hebt, maar geef wederzijds respect.

De Turkse bevolking telt 82 miljoen mensen. Volgens de grondwet is iedereen die binnen de grenzen van Turkije leeft eenvoudigweg een Turk.

Ondanks deze grondwet zijn er verschillende etnische groepen, die zich al dan niet verwant achten aan de Turkse cultuur. Zo zijn er de christen-Turken, zigeuners, nomaden, herders, Arabieren en Armeniërs. De talrijke bevolkingsgroepen voegen elk hun eigen identiteit toe aan een kleurrijke Turkije.

 

Culinair Turkije

De Turkse keuken is een culinair hoogstandje. Zeer divers, bijzonder lekker én ook gezond. De basis van de gerechten zijn vaak vers fruit, groente en gegrild vlees. De diverse schotels worden tezamen met yoghurtsausen geserveerd.

Een Turkse maaltijd gaat altijd gepaard met een salade, welke bestaat uit sla, tomaat, komkommer, paprika, ui, peterselie en olijven. Het Turkse ontbijt is over het algemeen uitstekend. Deze bestaat uit vers wit brood, geitenkaas, boter, jam, stukjes tomaat, komkommer en ook olijven.

Het ultieme culinaire genot van de Turken zelf wordt gevormd door de ‘meze’. Dit zijn zowel warme en als koude voorgerechten die vaak in de plaats komen van een complete maaltijd. Op tafel verschijnen talloze kleine schoteltjes met heerlijke gerechten, de onmisbare nationale anijsdrink Raki en natuurlijk het verse brood.

Al lekker trek gekregen? Triptime heeft de goedkoopte vliegtickets naar Turkije. Boek je ticket en bezoek gelijk een Turks restaurant. Laat de kok de Turkse specialiteiten voor je bereiden, zodat jij smakelijk geniet!

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar vliegtickets Turkije, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!