Lastminute Konya

Een lastminute naar Konya zal je niet snel vergeten. Verken de geboorteplaats van Rumi en Nasreddin Hodja, struin over de oude markten en stap binnen in de prachtige moskeeën.

Konya is één van de bijzondere steden van Turkije. Als vroegere hoofdstad van het Rumi-Seltsjoekische Rijk herbergt het de grootste hoeveelheid monumenten van de Seltsjoeken.

Deze bouwstijl wordt gekenmerkt door een strakke architectuur met rijkversierde portalen en veel turquoise geglazuurde bakstenen in koepels en minaretten. Online lastminute boeken, kijk op onze website van Triptime.

 

Mevlâna en de dansende Derwisjen

Konya is gelegen in het zuidwestelijk deel van Midden-Turkije. Het is de op zes na grootste stad van Turkije en ligt op ongeveer 1000 meter boven zeeniveau.

Breng een bezoek aan het beroemde Mevlâna mausoleum. Het nabijgelegen museum herbergt de vermeende baard van Mohammed en is daarom een bedevaartsplaats voor veel moslims. Boek nu de voordeligste last minutes naar Konya, zodat je zelf de archeologische vondsten kunt bewonderen.

Konya is daarnaast vooral beroemd vanwege de Mevlâna, de grondlegger van de orde der Dansende Derwisjen. Dit is een milde, mystieke Soefi-stroming in de Islam. Tijdens de rituele dans draaien de Derwisjen, steeds sneller in het rond. De witte karakteristieke gewaden die zij dragen symboliseert hun reinheid.

 

Vlieg naar Konya

Wanneer je naar Konya vliegt, maak je altijd één tussenstop, welke meestal in Istanbul is. Vanuit daar vlieg je in een klein half uur door naar de luchthaven van Konya. De totale vluchtduur is ongeveer 4,5 uur en de totale reisduur moet je rekening houden met 5 a 6 uur. De goedkoopste last minute vliegtickets zijn te verkrijgen op onze website.

Het vliegveld van Konya ligt aan de rand van de stad. De bus of taxi brengt je naar het historische Konya waar je vakantie begint.

 

Omgeving van Konya

In de omgeving van Konya tref je verschillende monumenten en bezienswaardigheden aan uit de tijd vóór Mevlâna. Bij Çatal Hüyük zijn opgravingen te zien van één van de oudste nederzettingen uit Anatolië, uit het 7e millennium voor Christus. In tegenstelling tot veel prehistorische opgravingen zijn deze opgravingen zeer indrukwekkend en tevens goed gedocumenteerd.

De streek ten Zuiden van Konya was in de Byzantijnse tijd een belangrijk toevluchtsoord voor Christenen. Men noemt het dan ook de streek van de 1001 kerken. Tegenwoordig zijn er nog zo’n 50 kerkruïnes te vinden die zeker de moeite waard zijn om te zien.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar een lastminute Konya, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!