Pegasus Airlines stoel reserveren

Tijdens het online inchecken voor de Pegasus Airlines vlucht kan je jouw eigen stoel uitkiezen. Wil je bij het raam zitten of juist in het gangpad? Wil je voor in het vliegtuig of achterin zitten? De keuze ligt bij jou. Denk er wel aan hoe eerder je online incheckt, hoe meer keuze je hebt uit beschikbare stoelen.

Voor een vlucht met Pegasus Airlines is het mogelijk vooraf een stoelreservering te maken. Dit kan tot 3 uur voor vertrek.

 

Kies je stoel uit bij Pegasus Airlines

Bij Pegasus Airlines heb je keuze uit een normale stoel, een stoel voor of in het midden van vliegtuig of een stoel met extra beenruimte.

Stoel met extra beenruimte
Een stoel met extra beenruimte zit bij de nooduitgang. Let op, vaak kan bij deze stoel de rugleuning niet naar achteren. Wat ook belangrijk is, heb je mobiliteitsbeperking, dan mag je niet zitten op een stoel met extra beenruimte bij de nooduitgang.

Stoel voor in het vliegtuig
Wanneer je een stoel voor in het vliegtuig hebt, verlaat je na het landen als een van de eerste het vliegtuig.

Stoel aan het raam of het gangpad
Een stoel aan het raam geeft je uitzicht naar buiten. Een stoel aan het gangpad is handig als je de benen even wilt strekken. En je kan ook makkelijk naar het toilet.

Stoel in het midden
Een stoel in het midden van de rij, heb je rechts en links van je een medereiziger zitten.

Indien er vooraf géén stoel is gereserveerd, krijg je automatisch een stoel toegewezen. Op de luchthaven kan dit niet meer gewijzigd worden. Het cabine personeel heeft altijd het recht om je op een andere stoel te zetten, wanneer zij daar een gegronde reden voor hebben.

 

De kosten voor stoel reservering

Voor een stoel reservering berekenen de meeste luchtvaartmaatschappijen kosten. Deze kosten variëren per persoon per enkele reis, per stoelkeuze, bestemming en per luchtvaartmaatschappij.

Bij Pegasus Airlines reserveer je een reguliere stoel in het midden, aan het gangpad of aan raamzijde al vanaf 15 euro*.

Heb je bij het boeken voor een extra Pegasuspakket gekozen, dan zit bij het Advantage pakket en Business flex pakket een gratis stoelreservering erbij.

 

Pegasuspakketten met extra diensten

Pegasus Airlines maakt gebruik van extra pakketten waarmee je extra diensten afneemt. Zoals bagage, maaltijd en gratis stoelreservering. De kosten van de diverse pakketten wordt aangegeven tijdens het boekingsproces. De verschillende pakketten die je apart kan boeken bij Pegasus Airlines zijn als volgt:

Basic
Vliegticket + 8 kg handbagage

Essential
Vliegticket + 8 kg handbagage
20 kg ruimbagage voor internationale vluchten (en 15 kg voor binnenlandse vluchten)

Advantage
Vliegticket + 8 kg handbagage
20 kg ruimbagage internationale en binnenlandse vluchten
+ gratis stoelreservering
+ gratis sandwich
+ fly & watch (entertainment pakket, met o.a. films, series en games).

Business flex
Vliegticket + 12 kg handbagage
20 kg ruimbagage voor internationale vluchten (en 15 kg voor binnenlandse vluchten)
+ gratis stoelreservering XL
+ gratis sandwich
+ fly & watch (entertainment pakket, met o.a. films, series en games)
+ wijzigen en zonder kosten annuleren vlucht voor 2 uur voor vertrek.

 

Naast elkaar zitten in het vliegtuig

Wanneer je met vrienden of familie reist, start je vakantie al bij de vliegreis. Pegasus Airlines begrijpt dat je graag met het hele gezelschap bij elkaar wilt zitten. Het is aan te raden als je met elkaar reist om de stoelen ver van tevoren te reserveren. Zo ben je er vrijwel zeker van dat je in het vliegtuig bij elkaar zit.

Wanneer je extra beenruimte of juist aan de raamzijde wilt zitten, adviseren wij eveneens om van tevoren een stoel te reserveren. De stoelen op de eerste rij en bij de nooduitgang hebben meer beenruimte.

 

Stoel reserveren bij Pegasus

Het is heel eenvoudig om jouw stoel te reserveren bij Pegasus Airlines. Je regelt dit al bij het boeken van de tickets.

Op onze reserveringspagina waar je de passagiersgegevens invult kan je per passagier je stoelkeuze aangeven. Heb je vragen hierover neem contact met Triptime op via ons callcenter op het nummer +31(0)900 – 1984.

Let op, de rugleuning van de stoelen op de laatste rij en voor de nooduitgang kunnen niet naar achteren gezet worden.

Op de luchthaven kan je bij de check-in balie geen stoel reserveren, je krijgt dan automatisch een stoel toegewezen.

 

Baby’s en kinderen eigen stoel?

Een baby tot twee jaar heeft op de heen- en terugvlucht geen eigen stoel bij Pegasus Airlines. Tijdens beide vluchten moet de baby bij één van de ouders op schoot. Wordt jouw baby tijdens de vakantie, met een maximale verblijfsduur van twee weken, twee jaar, dan beschouwt Pegasus Airlines het kind nog steeds als een baby.

Op de terugvlucht heeft het kind dus geen eigen stoel en worden ook geen extra kosten berekend. Wanneer je toch graag een eigen stoel voor jouw baby wenst, is het mogelijk dit tijdens de reservering aan te geven. Hier betaal je wel extra kosten voor. Tijdens de start en ook de landing moet je de baby wel op schoot nemen.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets naar Turkije, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen, waaronder ook Pegasus Airlines.

Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!

 

* De genoemde prijzen kunnen door de luchtvaartmaatschappij tussentijds en periodiek (winter/zomer) worden gewijzigd.
Daarnaast kan er per bestemming een afwijkend tarief van toepassing zijn.
Aan de genoemde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

** Online inchecken, bagage inchecken, maaltijd reserveren en stoel reserveren is niet op alle vluchten mogelijk of er zijn afwijkende voorwaarden en tarieven van toepassing.

Dit kan verschillende redenen hebben.
- Het kan een chartervlucht zijn.
- Het type toestel is nog niet bekend.
- Het vluchtschema zal hoogstwaarschijnlijk gewijzigd worden.