SunExpress huisdieren

SunExpress biedt de service aan om jouw huisdier tegen extra kosten mee te nemen aan boord van de vlucht. Dit geldt voor katten, honden, vogels en vissen.

Huisdieren mogen alleen onder begeleiding van hun baasje aan boord. De passagier is verantwoordelijk voor de benodigde reisdocumenten (dieren paspoort), vaccinaties en tevens de landelijke toelatingsbepalingen.

Voor de vlucht moet je ten minste drie uur van tevoren aanwezig zijn met je huisdier. Belangrijk om te weten is dat de bemanning jouw huisdier mag weigeren wanneer het onverantwoord lijkt om ze te vervoeren of wanneer jouw kat of hond zich misdraagt. Als laatste, het vervoeren van jouw huisdier is altijd op eigen risico.

 

Aanvraagformulier kat of hond tijdig invullen

Het is uiterst belangrijk dat je bij het boeken van de vlucht jouw huisdier(en) opgeeft. Ten minste drie dagen voor vertrek, bij voorkeur eerder, dien je voor de reservering van jouw hond of kat het aanvraagformulier in te vullen en op te sturen.

Er zijn twee mogelijkheden voor het indienen van de aanvraag:

1. Aanvraag* verloopt via Triptime
- Je betaalt de vervoerskosten van de luchtvaartmaatschappij, zie hieronder de kosten.
- Je betaalt 25 euro aanvraagkosten per huisdier als het via Triptime verloopt.

2. Aanvraag* verloopt via SunExpress 
Je ontvangt een referentienummer van SunExpress . De aanvraag dien je zelf rechtstreeks bij Sunexpress  in. Je betaalt dan geen aanvraagkosten aan Triptime. Uiteraard dien je wél de vervoerskosten van de luchtvaartmaatschappij te betalen, zie hieronder.

Let op, Triptime is vervolgens niet verantwoordelijk voor het (tijdig) verzorgen van de aanvraag, wanneer het rechtstreeks via SunExpress verloopt.

*Aanvraag van huisdier(en) bied geen garantie dat de aanvraag ook goedgekeurd word.
Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.  

Kleine huisdieren onder de 8 kilo

Huisdieren onder de 8 kilo mogen mee in de cabine van het vliegtuig mits ze in een reistas of bench zitten. Let op het gaat hier om het gewicht van jouw huisdier inclusief bench of officiële reistas.

Gedurende de vlucht moet je jouw huisdier op de grond van het vliegtuig plaatsen in de in de daarvoor bestemde reistas of bench.

De voorwaarden op een rij voor het vervoeren van huisdieren in de cabine:
-Kosten: 50 euro per huisdier per enkele reis en 100 euro voor een retour.*
-Afmeting bench: maximaal 55 x 40 x 23 (L x B x H).
-Vervoer in een officiële reistas: deze zijn bijvoorbeeld te koop bij diverse dierenwinkels. De tas moet volledig afsluitbaar zijn en tevens voorzien zijn van luchtgaten, zodat het dier voldoende zuurstof heeft. Ook voldoende beweegruimte is nodig. Zo moet het mogelijk zijn dat jouw huisdier zich kan draaien en kan opstaan in de reistas. Wanneer dit niet het geval is, wordt jouw huisdier geweigerd bij het inchecken.
-De reistas met huisdier moet je onder stoel voor je plaatsen, op de grond. Tijdens de vlucht mag, vanwege de veiligheid, de tas niet geopend of verplaatst worden.

 

Grotere huisdieren boven de 8 kilo

Huisdieren die zwaarder zijn dan 8 kg worden in een geventileerde laadruimte in het vliegtuig vervoerd. De bench wordt geplaatst in het speciaal hiervoor verwarmde gedeelte dat voorzien is van klimaat- en drukbeheersing.

Let op, doe de aanvraag voor het vervoeren van een huisdier altijd op tijd. Er zijn namelijk slechts 2 plaatsen beschikbaar in het vliegtuig.

De voorwaarden op een rij voor het vervoeren van huisdieren in het speciale gedeelte van het laadruim, geldt alleen voor honden:
-Kosten: 75 euro hond per enkele reis en 150 euro voor een retour.*
-Gewicht hond + bench: maximaal 50 kilo.
-In het vrachtruim vervoert SunExpress maximaal twee huisdieren per vlucht.
-Afmetingen bench: maximale afmetingen per bench: 102 x 69 x 76 (L x B x H).
-Voorwaarden: de kennel moet groot genoeg zijn dat je hond of kat kan staan zonder de bovenkant te raken. Daarnaast moet jouw geliefde huisdier comfortabel kunnen liggen en draaien. De bench zelf moet van glasvezel of hard plastic zijn gemaakt. Kennels van metaal of hout zijn absoluut niet toegestaan. Leg op de bodem van de bench een lekkere dikke warme deken, zodat hij of zij zich lekker voelt. Er moet een stevig slot op de bench zitten, gemaakt van ijzer. De bench moet schoon en hygiënisch zijn.
-Vanwege veiligheidsredenen is het helaas niet toegestaan om speeltjes in de kennel te vervoeren.
-Heeft de kennel wieltjes? Zorg dan voor vertrek dat deze gedemonteerd of vastzet zijn, zodat de kennel niet gaat rollen in het ruim. Dit wil je echt niet voor je geliefde trouwe viervoeter.

 

Vervoer specifieke hondensoorten

Er is nog een belangrijke restrictie met betrekking tot het vervoeren van een aantal specifieke hondensoorten. Het gaat om de zogenoemde vechthonden en aanvalshonden genoemd. Deze honden hoeven niet te behoren tot een bepaald ras, maar zijn qua bouw vergelijk met:

- Pitbull Terrier
- Amerikaanse Pitbull
- Amerikaanse Staffordshire Terrier
- Staffordshire Bullterrier
- Bullterrier
- Japanse Tosa
- Amerikaanse Bulldog
- Doberman
- Dogo Argentino
- Fila Brasiliero
- Kangal (Karabaş)
- Kafkas Shepherd Dog
- Mastiff
- Mastino Napoleta

 

Vereisten van de reisdocumenten huisdieren

Jouw huisdier moet in het bezit zijn van geldig EU paspoort. Deze wordt uitgegeven door de dierenarts. Honden en katten moeten een chip hebben. Voor het reizen met SunExpress vluchten moet jouw hond of kat minimaal 3 maanden en 21 dagen oud zijn.

Alle honden en katten moeten minstens 21 dagen voor vertrek ingeënt zijn tegen rabiës, oftewel hondsdolheid. De dierenarts moet dit vervolgens aanteken in het dierenpaspoort. Je huisdier moet ook gechipt zijn met een elektronische identificatie systeem, de transponder.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets naar Turkije, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen, waaronder ook SunExpress.

Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!

 

* De genoemde prijzen kunnen door de luchtvaartmaatschappij tussentijds en periodiek (winter/zomer) worden gewijzigd.
Daarnaast kan er per bestemming een afwijkend tarief van toepassing zijn.
Aan de genoemde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.