Vliegtickets Alanya

Reis naar één de populairste vakantiebestemmingen van Turkije en boek je goedkope vliegtickets naar Alanya. De populaire badplaats aan de Turkse Rivièra staat bekend om haar prachtige goed onderhouden zandstranden en het drukke uitgaansleven.

Naast strand en zee zijn er in Alanya ook nog mooie dingen te zien. Zoals het kasteel van Alanya. Hoog boven de rest van de stad ligt het oude kasteel van Alanya. Het kasteel ligt 250 meter boven de zeespiegel en zorgt voor een onvergetelijk uitzicht.

 

Vliegen naar Alanya

Afhankelijk met welke luchtvaartmaatschappij je vliegt, kom je aan op de luchthaven Antalya Airport of Alanya Gazipasa Airport. Dit zijn twee verschillende luchthavens.

De eerstgenoemde is de grootste en deze ligt op ongeveer 100 kilometer van Alanya. Reis je vanaf deze luchthaven met de bus naar Alanya, dan moet je rekening houden met een reistijd van twee uur. Land je op Gazipasa Airport dan is het slechts dertig minuten reizen naar de toeristenstad aan de Turkse Rivièra.

De vlucht naar Alanya duurt ongeveer 4 uur vanaf Amsterdam Schiphol. Een goedkope vlucht naar Alanya boek je makkelijk en snel bij Triptime.

Gebruik de filters op de website om jouw beste deal voor je ticket te vinden en boek gelijk je vakantie naar het zonovergoten Alanya.

 

Wat je moet zien tijdens je verblijf in Alanya

Het etnografisch en archeologisch museum van Alanya bestaat sinds 1967. Het historisch museum stelt de belangrijkste en best bewaarde vondsten uit de gehele Alanya regio ten toon.

Na vijf jaar strijden had Sultan Alaaddin Keykubat in 1226 de Alanya veroverd. Hij bouwde vervolgens de Rode toren om de scheepswerf van de stad te beschermen. Het is nu een bezienswaardigheid van Alanya geworden. Met Triptime vlieg je goedkoop naar Alanya.

Tijdens de bouw van de haven vonden ingenieurs in 1948 de Damlatas grot. Vandaag de dag is de druipsteengrot één van de meest bezochte plek van Alanya. Door de hoge luchtvochtigheid en een constante temperatuur van 22 graden Celsius heeft de grot een heilzame werking voor mensen met luchtweg problemen, zoals astmapatiënten.

Het oude centrum van Alanya is door haar vele winkels en restaurantjes erg gezellig. In de populaire badplaats Alanya kan je goed shoppen, vooral als je op zoek bent naar een gouden of zilveren sieraad. Er zijn namelijk tal van juweliers te vinden in het centrum.

 

Coracesium en Alaiye is nu Alanya

Voorheen was Alanya een kleine stad gesticht door piraten. De inwoners onderhielden zich voornamelijk met landbouw en handel. De stad, die in die tijd Coracesium heette, begon pas te groeien toen Alaaddin Keykubat in 1221 naar Alanya kwam. In vijf jaar tijd veroverde de stad.

Eenmaal aan de macht bracht hij al snel de bouw van het kasteel op gang en veranderde de naam van de stad naar Alaiye. Dit betekent de stad van Alaaddin. De huidige naam Alanya kreeg de stad pas in 1934 toen de president van het land, in die tijd Mustafa Kemal Ataturk, op bezoek kwam. Hij vond de naam Alaaddin niet geschikt en wijzigde het naar Alanya.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar vliegtickets Alanya, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de zonnigste reis van je leven!