Vliegtickets Antalya

Vliegtickets naar Antalya boek je, omdat het gewoonweg een fantastische veelzijdige stad is. De azuurblauwe Middellandse zee lonkt naar je. De warme zonnestralen raken je huid. De rijke geschiedenis van de stad is imposant. Alleen hiervoor wil je al direct je goedkope vliegtickets naar Antalya boeken.

Triptime biedt verschillende goedkope vliegtickets aan naar Turkije, waaronder naar het drukbezochte vliegveld van Antalya.

De gehele zuidwest kust van Turkije behoort tot het meest populaire Turkse vakantiegebied voor toeristen. Het fantastische mediterrane zeeklimaat zorgt voor warme zomers en milde winters. Daardoor is Antalya het hele jaar door een geliefde kustplaats.

In het zomerseizoen is de stad bedolven onder toeristen vanuit heel Europa. De grote badplaats aan de Turkse Rivièra heeft twee prachtige lange zandstranden waar het zalig vertoeven is. Reserveer nu alvast via Triptime een vlucht naar Antalya.

De baai van Antalya is naar de stad genoemd. Antalya ligt niet ver van de steden Denizli, Burdur, Isparta en Konya, onder andere bekend van de dansende Derwisjen. Deze plaatsen liggen allen meer het binnenland in.

 

Het oude centrum Kaleiçi

Tot de Tweede Wereldoorlog was Antalya niet groter dan het oude centrum. Dit werd de Kaleiçi genoemd. De huizen staan er zeer dicht op elkaar, straten zijn smal en de zon kan er met moeite tussendoor schijnen.

De 38 meter hoge minaret van de Yivli Minare Moskee steekt boven het oude centrum uit. De moskee werd in 1230 gebouwd en is in 1373 volledig gerenoveerd.

Een ander belangrijk onderdeel van dit stadsdeel van Antalya is de oude Romeinse haven. De hoge stadsmuren hebben de haven ingesloten en is daardoor alleen te voet bereikbaar. Het is leuke wandeling door de pittoreske straatjes van Antalya. Vergeet niet in de haven verse vis te eten!

Vanaf de haven kan je diverse boot trips maken. Ook leuk om de stad een keer vanaf de waterzijde te zien. Onderweg is er gelegenheid om te duiken en te snorkelen. De onderwaterwereld van Antalya is ook wonderschoon. Boek je goedkope vlucht via Triptime.

 

Luchthaven van Antalya

De luchthaven van Antalya is een middelgroot vliegveld welke slechts 10 km van het centrum van Antalya ligt. Vanaf Amsterdam Schiphol, Rotterdam of Eindhoven ben je in vier uur vliegen in het geliefde Turkse Antalya. Vanaf hier neem je de taxi of bus naar je verblijf.

Turkije heeft een groot aantal luchthavens, die voornamelijk zijn op het verwerken van de enorme toeristenstroom naar de favoriete kustplaatsen. Eén van de luchthavens die jaarlijks een grote stroom toeristen te verwerken krijgt, is het vliegveld van Antalya. Deze luchthaven wordt ook de toegangspoort tot de toeristenoorden genoemd.

 

De Düden watervallen

Ongeveer 10 kilometer buiten Antalya liggen de zeer bekende Düden watervallen die 28 meter hoog zijn. Achter de waterval is een grot. Vanaf dit punt kun je het gekletter van het water mooi zien en horen.

Houd je camera bij de hand, want zodra de zon het water oplicht, weet je niet wat je ziet. Betoverend mooi.

 

De omgeving van Antalya

De omgeving van Antalya is rijk aan archeologische sites. Het meest bekende is de plek Perge, waar de ruïnes uit één van de grootste en rijkste steden uit de oudheid te bezichtigen zijn.

Golfer kunnen ook hun hart ophalen in Antalya. De laatste jaren zijn er veel golfcourts en golfresorts bijgekomen. Niets is lekkerder dan ’s morgens vroeg al op de golfbaan te staan.

Je voelt de eerste zonnestralen op je huid vallen, het briesje waait door je haren en het prachtige uitzicht is bijna niet te weerstaan. Boek nu goedkope vliegtickets naar Antalya via Triptime en sla zelf die ballen over de golfbaan.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar vliegtickets Antalya, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!