Vliegtickets Bodrum

Goedkope vliegtickets naar Bodrum boek je snel. Jij wilt toch ook vakantie vieren aan de witte parel van Turkije? Voor de vakantieganger is Bodrum een waar paradijs. Naast de oudheidkundige bezichtigingen is er genoeg te doen op en rond het water.

Heb je 's avonds nog energie over? Leef je dan uit in het bruisende uitgaansleven.

Wist je dat Bodrum één van de grootste openluchtdiscotheek van Europa heeft? Bij Halikarnassos, oftewel Halikarnas zoals het tegenwoordig heet, kunnen ruim 5.000 personen naar binnen. Je kan hier feesten tot diep in de vroege uurtjes.

Bodrum ligt aan de westkust van Turkije en droeg in de oudheid de naam Halikarnassos. Bodrum is er ook een heerlijke plek om te relaxen. Dit kan je goed doen vanaf de mooi gelegen terrassen met uitzicht over de magische zee en de haven. In slechts vier uur vliegen ben je al in Bodrum. Boek nu je vliegticket via Triptime en start je vakantie.

 

De witte parel Bodrum

Bodrum, een stad op de grens van de Egeïsche zee en Middellandse Zee, wordt ook de parel van Turkije genoemd. De parel heeft betrekking op de huizen die wit zijn. De witte huisjes zijn gelegen op verschillende plateaus tegen de bergwand, waar je een eindeloos panorama zicht hebt over de badplaats Bodrum.

 

De haven van Bodrum

Een prachtig uitzicht biedt de haven met de fraai gestroomlijnde jachten en de houten Turkse boten. Vanaf deze plaats is ook het kruisridder kasteel te zien. Bodrum is het vroegere Halikarnassos, waar de geschiedkundige Herodotus vandaan komt.

Mausolos maakte van Halikarnassos één van de grootste havens van het Middellandse Zeegebied. Toen hij overleed is er een graftombe voor hem gebouwd, het mausoleum. Het gebouw was maar liefst 50 meter hoog. Deze is helaas later verwoest door aardbevingen.

 

Het amfitheater van Bodrum

Het oude amfitheater bij Bodrum is één van de getuigen van het roemrijke verleden van Bodrum. Het theater ligt op de heuvel, waar vandaan je een schitterend uitzicht hebt over de stad, de kustlijn en tevens de haven. Al zin gekregen? Reserveer de goedkoopste vliegtickets bij Triptime.

Het amfitheater bestaat uit drie verschillende delen. Een plek voor het publiek, het orkest en uiteraard het podium. Sinds de opgraving van het theater is het amfitheater te bezoeken als openluchtmuseum. Er worden zelfs nog live voorstellingen gegeven, dus treedt in de voetsporen van de gladiatoren en herleef de oude Griekse tijd.

 

Vliegen naar Bodrum

Bodrum beschikt over een internationale luchthaven, welke ongeveer 36 kilometer van het centrum ligt. Dagelijks vertrekken er rechtstreekse goedkope vluchten naar Bodrum vanaf bijvoorbeeld Amsterdam of Rotterdam, maar ook vanaf Düsseldorf en Brussel.

Zodra je in Bodrum bent geland, brengt de taxi je in 35 minuten naar het levendige centrum van Bodrum. Jouw vakantie in het Turkse Bodrum kan starten.

 

Maak een dagtocht vanuit Bodrum

Vanuit Bodrum zijn er verschillende dagtochten te maken, zoals naar het eeuwenoude Efese, het Griekse eiland Kos en het Cleopatra eiland. Boek nu al je vliegreis naar Bodrum via Triptime.

Voor de meer avontuurlijke toerist is er ook genoeg te beleven. Een dagje watersporten? Je kan in Bodrum prachtig duiken en snorkelen, maar ook bijvoorbeeld raften. Wil je Bodrum vanaf de lucht bekijken, ga dan paragliden.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar vliegtickets Bodrum, kies voor Triptime. Wij bieden jou namelijk de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!