Lastminute Istanbul

Een lastminute naar metropool Istanbul, dat wil jij toch ook? Istanbul is een moderne wereldstad, gelegen op twee continenten, namelijk Europa en Azië. Deze twee culturen vind je daardoor ook terug in de grootste stad van Turkije. Met een lastminute vliegticket naar Istanbul maak je kennis met het Beylerbeyi Paleis in het Aziatische deel. En het Topkapi Paleis en Hagia Sofia in het oude gedeelte van de stad.

 

Cultuur en religie in Istanbul

In Istanbul zijn meer dan 500 moskeeën, kerken, paleizen en musea te vinden. Door de vele bezienswaardigheden is de stad er populair onder cultuurliefhebbers.

Daarnaast wordt Istanbul beïnvloed door zowel het christendom als de islam, wat een redelijke unieke combinatie is. Beide religies zijn terug te vinden in de vele bouwwerken. Online lastminute boeken, kijk op onze website van Triptime.

 

De bijzondere plekken van Istanbul

Door de rijke geschiedenis van Istanbul is er zeer veel te zien en beleven. Wanneer je jouw lastminute naar Istanbul hebt geboekt, is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de volgende prachtige plekken:


Hagia Sophia

De voormalige kerk en moskee staat vernoemd in de lijst van tien mooiste gebouwen ter wereld.

 

İstiklal Caddesi

Dit is het hart van de stad, de levensader van de metropool. Hier vind je het leven van Istanbul zoals het bekend staat, namelijk modern en divers. İstiklal Caddesi betekent Boulevard van de Onafhankelijkheid en is een van de bekendste straten in Istanbul.

De straat behoort zeker tot de top van de bezienswaardigheden van Istanbul. Boek nu jouw lastminute stedentrip naar Istanbul!

Topkapi paleis

Is voor enkele eeuwenlang de residentie geweest van sultans in Istanbul. In de tweede helft van de 15e eeuw werd gestart met de bouw. Het paleis en de omliggende tuinen en gebouwen zijn enorm groot, neem daarom de tijd voor dit bezoek. Je bent zo een halve dag verder.

Grote Bazaar

De Grote Bazaar is de grootste overdekte markt ter wereld. Er zijn zo’n 1.200 honderd winkels gevestigd, welke verdeeld zijn over 58 kleine straatjes en steegjes. Wanneer je alle kraampjes en winkeltjes in de directe omgeving meetelt, kom je uit op maar liefst ruim 5.000 winkels!

Blauwe Moskee

De officiële naam is Sultanahmet moskee. Dit is de bekendste moskee van Istanbul die nog in gebruik is. De bijnaam ‘Blauwe Moskee’ dankt het gebouw aan de beschilderde tegeltjes die aan de binnenkant van de moskee hangen.

 

Vliegen naar Istanbul Airport

Met jaarlijks 90 miljoen reizigers is IstanbulAirport één van de vijf drukste luchthavens van Europa. In vier uur tijd vlieg je rechtstreeks van Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven naar Istanbul. Triptime biedt ook last minute vluchten aan met vertrek vanaf Brussel en Düsseldorf.

Er zijn verschillende vliegmaatschappijen die op Istanbul vliegen, zoals KLM,Pegasus Airlines en Turkish Airlines.

Triptime is een onafhankelijke directe verkoper die een ruimte keuze heeft uit verschillende luchtvaartmaatschappijen en diverse bestemmingen. Vanuit Nederland, België of Duitsland bent je snel en voordelig in de grootste stad van Turkije, Istanbul!

Istanbul is een grote stad waar Oost en West elkaar ontmoeten en waar je terecht kan voor vele prachtige musea, paleizen, kerken en moskeeën. Boek daarom vandaag nog jouw last minute naar Istanbul en geniet van al het moois wat deze stad te bieden heeft.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar een lastminute stedentrip naar Istanbul, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen. Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!