Corendon huisdieren

Corendon biedt de service aan om jouw huisdier ook mee te nemen aan boord van de vlucht. Dit geldt alleen voor katten en honden. Overige huisdieren zijn helaas niet toegestaan op de vluchten van Corendon Airlines.

Huisdieren mogen alleen onder begeleiding van hun baasje aan boord. De passagier is verantwoordelijk voor de benodigde reisdocumenten (dieren paspoort), vaccinaties en de landelijke toelatingsbepalingen.

Voor de vlucht moet je ruim op tijd ( 3 uur voor vertrek) aanwezig zijn met je huisdier. Belangrijk om te weten is dat de bemanning jouw huisdier mag weigeren wanneer het onverantwoord lijkt om ze te vervoeren of wanneer jouw kat of hond zich misdraagt of onrustig gedraagt. Als laatste, het vervoeren van jouw huisdier is op eigen risico. Bij het inchecken moet je daarvoor een vrijwaringsbewijs tekenen.

 

Aanvraagformulier kat of hond tijdig invullen

Het is uiterst belangrijk dat je bij het boeken van de vlucht jouw huisdier(en) opgeeft. Direct na het plaatsen van de boeking ontvang je een afzonderlijk mail van ons met de benodigde informatie voor je (huis)dier. Wij ontvangen graag z.s.m. de verzochte informatie als reactie op onze mail waarna wij direct de aanvraag verzorgen bij de luchtvaartmaatschappij. Vergeet niet dat je uiterlijk één week voor vertrek de verzochte informatie naar ons dient te mailen. Mocht je het op een later moment mailen, dan is de aanvraag ten allen tijde onder voorbehoud.

Er zijn twee mogelijkheden voor het indienen van de aanvraag:

1. Aanvraag* verloopt Triptime
- Je betaalt de vervoerskosten van de luchtvaartmaatschappij, zie hieronder de kosten.
- Je betaalt 25 euro aanvraagkosten per huisdier als het via Triptime verloopt.

2. Aanvraag* verloopt via Corendon
Je ontvangt van ons een speciale referentienummer van Corendon. De aanvraag dien je zelf rechtstreeks bij Corendon in. Je betaalt dan geen aanvraagkosten aan Triptime. Uiteraard dien je wél de vervoerskosten van de luchtvaartmaatschappij te betalen, zie hieronder.

Let op, Triptime is vervolgens niet verantwoordelijk voor het (tijdig) verzorgen van de aanvraag, wanneer je de aanvraag zelf rechtstreeks bij Corendon laat lopen.

*Aanvraag van huisdier(en) bied geen garantie dat de aanvraag ook goedgekeurd word.
Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.  

Verschil gewicht huisdieren airlines Corendon

Corendon heeft twee airlines waar huisdieren mee mogen, de Corendon Airlines (CAI) en Corendon Dutch Airlines (CND). Deze twee airlines hebben verschillende regels, voornamelijk voor het gewicht en de grootte van de bench en/of reistas.

 

Corendon Airlines (CAI)

-Kleine huisdieren, hond of kat, onder de 7 kilo inclusief bench/tas!
Afmeting bench/tas: 55 x 35 x 25 cm (L x B x H)
Kosten: 20 euro per enkele reis.

-Grotere huisdieren, hond of kat, boven de 7 kilo.
Afmeting bench/tas: 102 x 69 x 76 (L x B x H)
Kosten: 40 euro per enkele reis

Corendon Dutch Airlines (CND)

-Kleine huisdieren, hond of kat, onder de 5 kilo.
Afmeting bench/tas: 47 x 30 x 27 cm (L x B x H)
Kosten: 30 euro per enkele reis.

-Grotere huisdieren, hond of kat, boven de 5 kilo.
Afmeting bench/tas: 102 x 69 x 76 (L x B x H)
Kosten: 40 euro per enkele reis.

 

Kleine huisdieren onder de 5 of 7 kilo

Huisdieren onder de 5 of 7 kg mogen mee in de cabine van het vliegtuig. Gewicht, zie hierboven, is afhankelijk van welke airline je vliegt, met Corendon Airlines (CAI) of Corendon Dutch Airlines (CND).

Let op, het gaat hier om het gewicht van jouw huisdier inclusief bench of officiële reistas. Gedurende de vlucht moet je jouw hond of kat op de grond van het vliegtuig plaatsen in de in de daarvoor bestemde reistas of bench.

De voorwaarden op een rij voor het vervoeren van huisdieren in de cabine:

-Kosten: 20 euro (CAI) of 30 euro (CND) per enkele reis, te betalen vooraf aan Triptme of Corendon.

-In de cabine mogen maximaal 2 huisdieren per vlucht mee.

-Afmeting bench: maximaal 47 x 30 x 27centimeter voor CND en voor vluchten met CAI 55 x 35 x 25 cm.

-Vervoer in een officiële reistas: deze zijn bijvoorbeeld te koop bij diverse dierenwinkels. De tas moet volledig afsluitbaar zijn en tevens voorzien zijn van luchtgaten, zodat het dier voldoende zuurstof heeft.
Ook voldoende beweegruimte is nodig. Zo moet het mogelijk zijn dat jouw huisdier zich kan draaien en kan opstaan in de reistas. Wanneer dit niet het geval is, wordt jouw huisdier geweigerd bij het inchecken.

-Wanneer je huisdier met je meegaat in de cabine, wijst het cabinepersoneel je een stoel aan bij het raam. De reistas met huisdier moet je onder je stoel voor je plaatsen, op de grond. Tijdens de vlucht mag vanwege de veiligheid de tas niet geopend of verplaatst worden.

 

Grotere huisdieren boven de 5 of 7 kilo

Huisdieren die zwaarder zijn dan 5 of 7 kg worden in een geventileerde laadruimte in het vliegtuig vervoerd. Gewicht, zie hierboven, is afhankelijk van welke airline je vliegt, met Corendon Airlines (CAI) of Corendon Dutch Airlines (CND).

De bench wordt geplaatst in het speciaal hiervoor verwarmde gedeelte dat voorzien is van klimaat- en drukbeheersing.

Let op, doe de aanvraag voor het vervoeren van een huisdier altijd op tijd. Er zijn namelijk maar beperkt aantal plaatsen beschikbaar in het vliegtuig. Zeker voor de grotere huisdieren die in het vrachtruim plaatsnemen.

De voorwaarden op een rij voor het vervoeren van huisdieren in het luchtruim, geldt alleen voor honden:

-Kosten: 40 euro per huisdier per enkele reis, te betalen bij de incheckbalie.

-In het vrachtruim vervoert Corendon maximaal twee huisdieren in twee benches per vlucht.

-Afmetingen bench: maximale afmetingen per bench: 102 x 69 x 76 (L x B x H).

-Gewicht: Twee volwassen dieren uit hetzelfde huishouden van vergelijkbare grootte en elk maximaal 14 kilo (30 lbs), kunnen samen in 1 kennel worden vervoerd. Dat geldt ook voor 3 dieren die tot 6 maanden oud zijn, ieder maximaal 14 kg (30 lbs) wegen en afkomstig zijn uit hetzelfde nest. Boven de 14 kilo is het 1 hond per bench.

-Voorwaarden: de kennel moet groot genoeg zijn dat je hond of kat kan staan zonder de bovenkant te raken. Daarnaast moet jouw geliefde huisdier comfortabel kunnen liggen en draaien. De bench zelf moet van glasvezel of hard plastic zijn gemaakt. Kennels van metaal of hout zijn absoluut niet toegestaan. Leg op de bodem van de bench een lekkere dikke warme deken, zodat hij of zij zich lekker voelt.

-Vanwege veiligheidsredenen is het helaas niet toegestaan om speeltjes in de kennel te vervoeren.

-Heeft de kennel wieltjes? Zorg dan voor vertrek dat deze gedemonteerd of vastzet zijn, zodat de kennel niet gaat rollen in het ruim. Dit wil je echt niet voor je geliefde trouwe viervoeter.

 

Vervoer verboden hondenrassen

Er is nog een belangrijke restrictie met betrekking tot het vervoeren van een lijst aan honden. Het gaat om rassen van vechthonden. Deze mogen beslist niet vervoerd worden.

-Pitbull Terrier
-Amerikaanse Pitbull
-Amerikaanse Staffordshire Terrier
-Staffordshire Bullterrier
-Bullterrier
-Amerikaanse Bulldog
-Dogo Argentino
-Fila Brasiliero
-Kangal (Karabaş)
-Kafkas Shepherd Dog
-Mastiff
-Mastino Napoleta

 

Vereisten van de reisdocumenten huisdieren

Jouw huisdier moet in het bezit zijn van geldig EU paspoort. Deze wordt uitgegeven door de dierenarts. Honden en katten moeten een chip hebben. Voor het reizen met Corendon vluchten moet jouw hond of kat minimaal 3 maanden oud zijn.

Alle honden en katten moeten minstens 21 dagen voor vertrek ingeënt zijn tegen rabiës, oftewel hondsdolheid. De dierenarts moet dit aanteken in het dierenpaspoort.

Het is ten allen tijde jouw verantwoordelijkheid dat alle reisdocumenten voor je (huis)dier in orde zijn. Triptime is niet verantwoordelijkheid bij gebreke hiervan.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets naar Turkije, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen, waaronder Corendon Airlines en Corendon Dutch Airlines.

Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!