Wie is Corendon

Corendon is een Turkse en Nederlandse holding die gespecialiseerd is in vliegreis vakanties. Het bedrijf startte ooit als reisbureau, met reizen naar Turkije, en groeide door naar touroperator. Het assortiment van reizen is in de loop der jaren flink uitgebreid. Jaarlijks verzorgt Corendon de vakanties voor meer dan 750 duizend vakantiegangers uit Nederland en België.

Je vliegt met Corendon naar vele populaire strandbestemming in Europa. Natuurlijk naar Turkije, maar ook naar landen als Griekenland, Tunesië, Spanje, Portugal, Italië, Indonesië, Marokko, Curaçao, Bonaire, Aruba, Thailand en nog meer andere bestemmingen.

 

Hoe is Corendon ontstaan?

Corendon is ontstaan toen de zakenpartners Atilay Uslu en Yildiray Karaer in 1994 het reisbedrijf MegaReizen startte, die vooral vliegtickets naar Turkije aanboden. Niet alleen de prijs is belangrijk, maar ook de service. Ze bieden volledig verzorgde reizen naar Turkije aan. Een gouden greep, want de omzet groeide jaarlijks flink door.

In 2000 veranderen ze het MegaReizen naar de naam Corendon. En zo is het alom bekende Corendon geboren. Het hoofdkantoor van Corendon is gevestigd op Nederlandse bodem in Lijnden. Tevens heeft Corendon een branch-office in Antalya.

In 2005 lanceerde het Corendon Airlines International in Turkije, in 2011 Corendon Dutch Airlines in Nederland en in 2017 Corendon Airlines Europe op Malta. Naast het reisbedrijf opende Corendon verschillende hotels en resorts in Turkije, Nederland, Curaçao en Ibiza.

 

Corendon verkoopt aantal onderdelen in 2019

In 2019 verkocht Corendon een aantal onderdelen aan het Zweedse Triton, die de activiteiten overnam via Sunweb Group, waarbij een fusie plaatsvond. Triton werd begin 2019 meerderheidsaandeelhouder van Sunweb.

De verkoop van Corendon brengt de reismerken Corendon en Sunweb nu samen onder de vlag van Triton. Beide bedrijven zijn sterk op het gebied van zonvakanties naar belangrijke bestemming, zoals Turkije en Grieken. Ze zullen elkaar hierin aan.

De verkoop van bepaalde onderdelen aan Triton betrof de Corendon touroperating activiteiten in Nederland en België, de backoffice afdelingen in Turkije en Corendon Dutch Airlines. Onder de verkoop vielen tevens de merken Karin's Choice, Stip Reizen, Maris Life en GOfun.

Corendon behoudt de lucratieve airlines in Turkije en Malta. Daarnaast ook de Hotels & Resorts die zij nog verder uitbreiden.

 

Corendon breidt Hotels en Resort tak uit

De reisorganisatie zit niet stil en breidt in 2014 uit, wanneer Steven van der Heijden aantreedt als CEO van de organisatie. Het bedrijf krijg een nieuw logo en huisstijl. De bekende reclames van ‘Cor en Don’ zullen je niet ontgaan zijn.

Vanaf deze periode blijft Uslu zeer nauw betrokken bij het bedrijf, en concentreert zich vooral op de uitbouw van Corendon Hotels & Resorts. De eerst grote aanwinst is The College Hotel in Amsterdam, gevolgd door Corendon City in Amsterdam. In 2016 openen ze het 4-sterren all-inclusive hotel Marble Stella Maris in Ibiza. Een groot succes.

De grootste aanwinst was in 2018, toen de deuren van Corendon Village Amsterdam werden geopend. Het grootste hotel van de Benelux. Dit hotel maakte vooral faam door in het achertuin een vliegtuig (Airbus 747) te plaatsen. Het trok de aandacht van de hele wereld. Airbus zelf heeft Corendon bedankt voor de reclame die zij voor Airbus gemaakt hebben.

 

GOfun jongerenreizen van Corendon

GOfun is het jongerenmerk van Corendon, welke sinds 2016 reizen voor velen jonge vakantiegangers verzorgt. Het concept bestaat uit een zonnige strandlocatie, een leuk hotel, veel feesten en dat voor een scherpe prijs.

De top 3 party bestemmingen zijn de zonnige Spaanse Costa Brava, het Bulgaarse Sunny Beach en de klassieke Griekse feestbestemming Chersonissos in Kreta.

Corendon heeft in 18 jaar tijd het reisbedrijf Corendon groot gebracht. Het bezit een eigen touroperator, drie airlines en eigen hotels & resorts. Zowel in het binnen- als buitenland. Corendon is uitgegroeid tot een toonaangevende en zeer succesvolle speler in de reisbranche.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkopevliegtickets naar Turkije met Corendon, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen, waaronder ook Corendon.

Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!