Corendon stoel reserveren

Tijdens het online inchecken voor de Corendon vlucht kan je jouw eigen stoel uitkiezen. Wil je bij het raam zitten of juist in het gangpad? Wil je voor in het vliegtuig of achterin zitten? De keuze ligt bij jou. Denk er wel aan hoe eerder je online incheckt, hoe meer keuze je hebt uit beschikbare stoelen.

Voor iedere Corendon vlucht is het mogelijk vooraf een stoelreservering** te maken. Dit kan vanaf 6 weken tot 5 uur voor vertrek.

 

Kies je stoel uit bij Corendon

Bij Corendon heb je keuze uit een ‘normale’ stoel, een stoel voor in het vliegtuig of een stoel met extra beenruimte.

 

Stoel met extra beenruimte

Een stoel met extra beenruimte, 96,5 cm, zit bij de nooduitgang. Let op, vaak kan bij deze stoel de rugleuning niet naar achteren. Wat ook belangrijk is, heb je mobiliteitsbeperking, dan mag je niet zitten op een stoel met extra beenruimte bij de nooduitgang.

 

Stoel voor in het vliegtuig

Wanneer je een stoel voor in het vliegtuig hebt, verlaat je na het landen als een van de eerste het vliegtuig. De beenruimte is 74 cm.

 

Stoel aan het raam of het gangpad

Een stoel aan het raam geeft je uitzicht naar buiten. Een stoel aan het gangpad is handig als je de benen even wilt strekken. En ja kan makkelijk naar het toilet. De beenruimte van beide stoelen is 74 cm.

 

De Comfort stoel

Nieuw bij Corendon Dutch Airlines is de stoel met meer beenruimte, 89 cm.

Indien er vooraf géén stoel wordt gereserveerd, wordt er automatisch een stoel toegewezen. Op de luchthaven kan dit niet meer gewijzigd worden. Dit geldt voor alle CND-vluchten en CAI-vluchten vertrekkend vanaf Amsterdam.

 

De kosten voor stoel reservering

Voor een stoel reservering berekenen de meeste luchtvaartmaatschappijen kosten. Deze kosten variëren per persoon per enkele reis, per stoelkeuze, bestemming en per luchtvaartmaatschappij.

Bij Corendon reserveer je een reguliere stoel in het midden, aan het gangpad of aan raamzijde al vanaf 5 euro. Een stoel met meer beenruimte kan je reserveren vanaf 20 euro.

Zodra je jouw stoel wilt reserveren, geeft het inchecksysteem de definitieve prijs aan van de stoel.

 

Naast elkaar zitten in het vliegtuig

Wanneer je met vrienden of familie reist, start je vakantie al bij de vliegreis. Corendon Airlines begrijpt dat je graag met het hele gezelschap bij elkaar wilt zitten. Het is aan te raden als je met elkaar reist om de stoelen ver van tevoren te reserveren. Zo ben je er vrijwel zeker van dat je in het vliegtuig bij elkaar zit.

Wanneer je extra beenruimte of juist aan de raamzijde wilt zitten, adviseren wij eveneens om van tevoren een stoel te reserveren. De stoelen op de eerste rij en bij de nooduitgang hebben meer beenruimte, maar zijn als eerste gereserveerd.

 

Hoe reserveer je een stoel?

Het is heel eenvoudig om je stoel te reserveren. Je regelt dit al bij het boeken van de tickets.

Op onze reserveringspagina waar je de passagiersgegevens invult kan je per passagier je stoelkeuze aangeven. Of later door contact op te nemen met onze callcenter op het nummer +31(0)900 – 1984.

Het inchecksysteem berekent automatisch de prijs afhankelijk van de bestemming en of het een directe vlucht of een overstapvlucht is.

Let op, de rugleuning van de stoelen op de laatste rij en voor de nooduitgang kunnen niet naar achteren gezet worden.

Op de luchthaven kan je bij de check-in balie geen stoel reserveren, je krijgt automatisch een stoel toegewezen.

 

Baby’s en kinderen eigen stoel?

Een baby tot twee jaar heeft op de heen- en terugvlucht geen eigen stoel bij Corendon. Tijdens beide vluchten moet de baby bij één van de ouders op schoot. Wordt jouw baby tijdens de vakantie, met een maximale verblijfsduur van twee weken, twee jaar, dan beschouwt Corendon Dutch Airlines het kind nog steeds als een baby.

Op de terugvlucht heeft het kind dus geen eigen stoel en worden ook geen extra kosten berekend. Wanneer je toch graag een eigen stoel voor jouw baby wenst, is het mogelijk dit tijdens de reservering aan te geven. Hier betaal je wel extra kosten voor. Tijdens de start en landing moet je de baby wel op schoot nemen.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets naar Turkije met Corendon, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen, waaronder ook Corendon Airlines.

Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven via de website!

 

*De genoemde prijzen kunnen door de luchtvaartmaatschappij tussentijds en periodiek (winter/zomer) worden gewijzigd.
Daarnaast kan er per bestemming een afwijkend tarief van toepassing zijn.
Aan de genoemde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

**Online inchecken, bagage inchecken, maaltijd reserveren en stoel reserveren is niet op alle vluchten mogelijk of er zijn afwijkende voorwaarden en tarieven van toepassing.
Dit kan verschillende redenen hebben.
-Het kan een chartervlucht zijn.
-Het type toestel is nog niet bekend.
-Het vluchtschema zal hoogstwaarschijnlijk gewijzigd worden.