SunExpress bagage

Bij SunExpress kan je vooraf aangeven hoeveel bagage je mee wilt nemen tijdens de vliegreis. Bij de vliegtickets van SunExpress is standaard één ruimbagage van 20 kilo inbegrepen. Daarnaast mag je gratis één stuk handbagage van 8 kilo per persoon meenemen bij de vluchten van SunExpress.

Bij iedere luchtvaartmaatschappij is het meenemen van bagage en handbagage anders geregeld. Sommige maatschappijen mag je gratis ruimbagage meenemen, bij anderen moet je bijbetalen. Mag je handbagage gratis meenemen en hoeveel kilo?

Om het jou gemakkelijk te maken hebben wij alvast de voorwaarden per airline voor je uitgezocht. Hieronder de regels van SunExpress bij vertrek vanaf een Nederlands of Duitse luchthaven.

 

Handbagage bij SunExpress

Bij SunExpress mag je per persoon gratis 1 stuk handbagage meenemen, onder de volgende voorwaarden:
- Afmeting tas: maximaal 55 x 40 x 23 cm
- Gewicht: maximaal 8 kilo

De afmetingen van de handbagage is inclusief handgrepen en wielen. Naast 1 stuk handbagage, mag je altijd een paraplu, wandelstok en jas meenemen aan boord.

Let op: alles moet in 1 stuk handbagage passen, dus ook je laptop, tablet of handtas. Opblaasbare voorwerpen, inclusief opblaasbare ballen met sportieve doeleinden zoals voetballen zijn niet toegestaan aan boord.

Het handbagage beleid is zeer streng. Wanneer je handbagage bij het boarden niet voldoet aan bovenstaande eisen, dan wordt de handbagage alsnog vervoerd in het laadruim. Daarnaast kan je ook nog een boete verwachten.  


Ruimbagage bij SunExpress*

Bij SunExpress zit er bij internationale vluchten automatisch ruimbagage bij je ticket inbegrepen. Het verschilt echter per reisklasse hoeveel dit is, dit varieert van 20 tot 30 kg.

SunExpress is de enige luchtvaartmaatschappij waarbij een baby recht heeft op maar liefst 20 kilo ruimbagage. Bij andere vliegmaatschappijen is dit slechts 0 kilo of 10 kilo.

20 kilo gratis ruimbagage geldt voor de volgende Turkse toeristische bestemmingen:
- Antalya
- Alanya
- Bodrum
- Dalaman

 

30 kilo gratis ruimbagage mag je meenemen naar Anatolië, Zuidoost Turkije en Noordoost Turkije op directe vluchten (zonder overstap). Het gaat om onderstaande bestemmingen:
- Ankara
- Kayseri
- Batman
- Diyarbakir
- Erzurum
- Elazig
- Erzincan
- Gaziantep
- Hatay
- Kars
- Mardin
- Mus
- Sanliurfa


Extra ruimbagage bij SunExpress*

Je kan bij je ticket boeken ook extra ruimbagage tegen betaling bijboeken. Tot een maximum van 40 kg per persoon. Dit koop je per pakket erbij. De prijzen zijn als volgt:
Pakket 1: extra 5 kg kost 20 euro
Pakket 2: extra 10 kg kost 35 euro
Pakket 3: extra 15 kg kost 50 euro
Pakket 4: extra 20 kg kost 65 euro.

Kom je op de luchthaven met ruimbagage die niet vooraf geboekt en betaald is, dan kun je ter plekke ruimbagage bijkopen voor 10 euro per kilo. Maximumgewicht per bagagestuk is 32 kg.

 

Overbagage bij SunExpress

Wanneer je vooraf bagage hebt geboekt, maar op de luchthaven met meer bagage incheckt.

Dan kun je op de luchthaven extra ruimbagage bijkopen voor 10 euro per kg. Je kan tot je vertrek extra bagage bij betalen.

Het is dus economischer om van tevoren te bepalen hoeveel gewicht bagage je meeneemt. Als je bagage overgewicht hebt op de luchthaven, betaal je een flink hogere prijs daarvoor.

Voorkom overbagage, weeg daarom thuis je koffer op de weegschaal of met een speciale koffer weegschaal. Je voorkomt daarmee een hoop gedoe en bespaart geld.

 

Afwijkende bagage SunExpress

Heb je afwijkende bagage, dan adviseren wij je om vooraf contact met ons op te nemen om het bagagestuk aan te melden. Tevens kunnen wij jou informeren over eventuele extra kosten. Voor contact gelieve een mail te verzenden naar klantenservice@triptime.nl met vermelding van uw Triptime boekingsnummer.

Onder afwijkende bagage vallen bijvoorbeeld rolstoelen, fietsen, surfboards, golf tassen of kinderwagen.

Indien afwijkende bagage niet op voorhand is aangemeld bij SunExpress, bestaat de mogelijkheid dat deze niet geaccepteerd wordt. Ook is het mogelijk dat de bagage niet mee kan op de transfer vanwege ruimtegebrek. In een dergelijke situatie ben je alsnog zelf verantwoordelijk voor de transfer naar de accommodatie.

Heb je vragen over je bagage, ons team van Triptime staat je graag te woord. Neem contact met onze klantenservice op via +31 (0)900 1984. 

 

Inchecken bagage SunExpress**

SunExpress automatiseert het inchecken van bagage, ideaal als je online hebt ingecheckt. Wanneer je ruimbagage meeneemt, kun je deze inleveren bij de selfservice bagage drop-off punten.

Op het apparaat volg je simpelweg de instructies op het scherm. Print je bagagelabel en bevestig deze aan je bagage. Je koffers vinden vervolgens via de bagagekelder automatisch de weg naar het vliegtuig.

Naast de selfservice bagage drop-off kan je jouw bagagestuk ook afgeven bij de SunExpress check-in balie op de luchthaven.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets naar Turkije, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen, waaronder ook SunExpress.

Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!

 

* De genoemde prijzen kunnen door de luchtvaartmaatschappij tussentijds en periodiek (winter/zomer) worden gewijzigd.
Daarnaast kan er per bestemming een afwijkend tarief van toepassing zijn.
Aan de genoemde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

** Online inchecken, bagage inchecken, maaltijd reserveren en stoel reserveren is niet op alle vluchten mogelijk of er zijn afwijkende voorwaarden en tarieven van toepassing.
Dit kan verschillende redenen hebben, zoals:
- Het kan een chartervlucht zijn.
- Het type toestel is nog niet bekend.
- Het vluchtschema zal hoogstwaarschijnlijk gewijzigd worden.