Transavia bagage

Bij Transavia kan je vooraf aangeven hoeveel bagage je mee wilt nemen tijdens de vliegreis. Bij de vliegtickets van Transavia, bij vertrek vanaf Nederland of België, is standaard géén ruimbagage inbegrepen. Deze dien je tegen betaling los bij te boeken. Gratis mag je 1 stuk handbagage van 10 kilo per persoon meenemen bij de vluchten van Transavia.

Bij iedere luchtvaartmaatschappij is het meenemen van bagage en handbagage anders geregeld. Sommige maatschappijen mag je gratis ruimbagage meenemen, bij anderen moet je bijbetalen. Mag je handbagage gratis meenemen en hoeveel kilo?

Om het jou gemakkelijk te maken hebben wij alvast de voorwaarden per airline voor je uitgezocht. Hieronder de regels van Transavia bij vertrek vanaf een Nederlands of Belgische luchthaven.

 

Handbagage bij Transavia

Bij Transavia mag je per persoon gratis 1 stuk handbagage mee nemen van maximaal 10 kilo. Er is beperkte ruimte in de cabine, daarom wordt de handbagage soms in het ruim vervoerd. Transavia maakt onderscheid in twee soorten handbagage.

Groen label: is handbagage dat gratis mee mag in de cabine:
- Afmeting tas: maximaal 45 x 40 x 25 cm
- Gewicht: maximaal 10 kilo

Rood label: is handbagage dat gratis mee mag in de cabine of gratis in het laadruim. Dit laatste is afhankelijk van hoe druk de vlucht is.
- Afmeting tas: maximaal 55 x 40 x 25 cm
- Gewicht: maximaal 10 kilo

De afmetingen van de handbagage is inclusief handgrepen en wielen. Naast 1 stuk handbagage, mag je altijd een paraplu of wandelstok meenemen aan boord.

Let op: alles moet in 1 stuk handbagage passen, dus ook je laptop, tablet of handtas. Opblaasbare voorwerpen, inclusief opblaasbare ballen met sportieve doeleinden zoals voetballen zijn niet toegestaan aan boord.

Het handbagage beleid is zeer streng. Wanneer je handbagage bij het boarden niet voldoet aan bovenstaande eisen, dan wordt de handbagage alsnog vervoerd in het laadruim. Daarnaast kan je ook nog een boete verwachten.  

 

Ruimbagage bij Transavia*

Bij Transavia kan je tevens tegen betaling ruimbagage bijboeken. Standaard zit er bij de ticketprijs géén koffer inbegrepen. Je kan bij de reservering van je vliegticket tegen betaling ruimbagage toevoegen. De prijzen worden daarbij vermeld.

Kom je op de luchthaven met ruimbagage die niet vooraf geboekt en betaald is, dan kun je ter plekke ruimbagage bijkopen. De tarieven zijn*:

Totale gewicht van je ruimbagage

Tarief voor enkele reis (online) 1)

Tarief voor enkele reis

(op de luchthaven)

15 kg

€ 9 - € 28

€ 45 

20 kg

€ 13 - € 35

€ 60

25 kg

€ 17 - € 42

€ 75

30 kg

€ 26 - € 54 

€ 90

40 kg

€ 35 - € 66 

€ 120

50 kg

€ 63 - € 100 

€ 150

 

1) Het tarief is afhankelijk van je route, het actuele tarief wordt tijdens het boeken getoond.
Je mag je ruimbagage verdelen over 5 bagage stukken per persoon.
Maximale totale gewicht: 50 kg per persoon.
Maximumgewicht per bagagestuk: 32 kg.

Sta je samen met jouw reisgezelschap op één boeking? Dan kun je ook de kilo’s ruimbagage onderling verdelen. Zorg dat je wel tegelijk bij de check-in balie bent om je ruimbagage in te checken.

Muziekinstrumenten en huishoudelijke apparaten mogen ook mee als ruimbagage.

 

Overbagage bij Transavia

Wanneer je vooraf bagage hebt geboekt, maar op de luchthaven met meer bagage incheckt.

Dan kun je op de luchthaven extra ruimbagage bijkopen voor 15 euro per 5 kilo. Je kan tot je vertrek extra bagage bij betalen. De prijzen zijn wel afhankelijk van de reisbestemming en daarnaast de periode waarin je reist.

Voorkom overbagage, weeg daarom thuis je koffer op de weegschaal of met een speciale koffer weegschaal. Je voorkomt daarmee een hoop gedoe en bespaart geld.

 

Afwijkende bagage Transavia

Heb je afwijkende bagage, dan adviseren wij je om vooraf contact met ons op te nemen om het bagagestuk aan te melden. Tevens kunnen wij jou informeren over eventuele extra kosten. Voor contact gelieve een mail te verzenden naar klantenservice@triptime.nl met vermelding van uw Triptime boekingsnummer.

Onder afwijkende bagage vallen bijvoorbeeld rolstoelen, fietsen, surfboards, golf tassen of kinderwagen.

Indien afwijkende bagage niet op voorhand is aangemeld bij Transavia, bestaat de mogelijkheid dat deze niet geaccepteerd wordt. Ook is het mogelijk dat de bagage niet mee kan op de transfer vanwege ruimtegebrek. In een dergelijke situatie ben je alsnog zelf verantwoordelijk voor de transfer naar de accommodatie.

Heb je vragen over je bagage, ons team van Triptime staat je graag te woord. Neem contact met onze klantenservice op via +31 (0)900 1984. 

 

Inchecken bagage Transavia**

Transavia automatiseert het inchecken van bagage, ideaal als je online hebt ingecheckt. Wanneer je ruimbagage meeneemt, kun je deze inleveren bij de selfservice bagage drop-off punten.

Op het apparaat volg je simpelweg de instructies op het scherm. Print je bagagelabel en bevestig deze aan je bagage. Je koffers vinden vervolgens via de bagagekelder automatisch de weg naar het vliegtuig.

Naast de selfservice bagage drop-off kan je jouw bagagestuk ook afgeven bij de Transavia check-in balie op de luchthaven.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets naar Turkije, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen, waaronder ook Transavia.

Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!

 

* De genoemde prijzen kunnen door de luchtvaartmaatschappij tussentijds en periodiek (winter/zomer) worden gewijzigd.
Daarnaast kan er per bestemming een afwijkend tarief van toepassing zijn.
Aan de genoemde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

** Online inchecken, bagage inchecken, maaltijd reserveren en stoel reserveren is niet op alle vluchten mogelijk of er zijn afwijkende voorwaarden en tarieven van toepassing.
Dit kan verschillende redenen hebben, zoals:
- Het kan een chartervlucht zijn.
- Het type toestel is nog niet bekend.
- Het vluchtschema zal hoogstwaarschijnlijk gewijzigd worden.