Turkish Airlines stoel reserveren

Bij Turkish Airlines kan je online je stoel reserveren. Dit kan tijdens het online inchecken voor zowel binnenlandse vluchten als internationale vluchten.

Wil je bij het raam zitten of juist in het gangpad? Wil je voor in het vliegtuig of achterin zitten? De keuze ligt bij jou. Denk er wel aan hoe eerder je online incheckt, hoe meer keuze je vervolgens hebt uit beschikbare stoelen.

Voor iedere Turkish Airlines vlucht is het mogelijk vooraf een stoelreservering te maken. Een stoelreservering is mogelijk vanaf 355 of 100 dagen tot 48 uur voor vertrek. Afhankelijk welke stoel je wilt reserveren.

 

De kosten voor stoel reservering*

Voor een stoel reservering berekenen de meeste luchtvaartmaatschappijen kosten*. Deze kosten variëren per persoon per enkele reis, per stoelkeuze, bestemming en per luchtvaartmaatschappij.

Bij Turkish Airlines heb je voor de economy class keuze uit een standaard stoel of een stoel met extra beenruimte.

Standaard stoel
Een standaard stoel voor een internationale vlucht reserveer je kosteloos. Deze zit gratis inbegrepen bij je ticket. Deze stoel kan je vanaf 100 dagen voor vertrek reserveren. 

Stoel met extra beenruimte
Een stoel met extra beenruimte, zit bij de nooduitgang en op de eerste rij. Let op, vaak kan bij deze stoel de rugleuning niet naar achteren. De stoel met extra beenruimte voor een internationale vlucht kan je vanaf 355 dagen tot 48 uur voor vertrek reserveren voor een tarief 19 tot 190 USD p.p. per enkele reis.

Zodra je jouw stoel wilt reserveren, geeft het inchecksysteem de definitieve prijs aan van de stoel.

Vanaf 48 uur voor vertrek mogen alle stoelen kosteloos worden gereserveerd. Wanneer iemand extra beenruimte wil, en deze stoel is nog beschikbaar, dan kan je deze seat reserveren.

 

Naast elkaar zitten in het vliegtuig

Wanneer je met vrienden of familie reist, start je vakantie al bij de vliegreis. Turkish Airlines begrijpt dat je graag met het hele gezelschap bij elkaar wilt zitten. Het is aan te raden als je met elkaar reist om de stoelen ver van tevoren te reserveren. Zo ben je er vrijwel zeker van dat je in het vliegtuig bij elkaar zit.

Wanneer je extra beenruimte of juist aan de raamzijde wilt zitten, adviseren wij eveneens om van tevoren een stoel te reserveren. De stoelen op de eerste rij en bij de nooduitgang hebben meer beenruimte, maar zijn als eerste gereserveerd.

 

Hoe reserveer je een stoel?**

Het is heel eenvoudig om je stoel te reserveren. Je regelt dit al bij het boeken van de tickets. Of later wanneer je online check in doet. Met een simpele klik op de muis heb je jouw stoel binnen no-time gereserveerd. Kies op de plattegrond van het vliegtuig de stoel die je wenst.

Het inchecksysteem berekent automatisch de prijs afhankelijk van de bestemming en of het een directe vlucht of een overstapvlucht is.

Let op, de rugleuning van de stoelen op de laatste rij en voor de nooduitgang kunnen niet naar achteren gezet worden.

Op de luchthaven kan je bij de check-in balie geen stoel reserveren, je krijgt automatisch een stoel toegewezen.

 

Baby’s en kinderen eigen stoel?

Een baby tot twee jaar heeft op de heen- en terugvlucht geen eigen stoel bij Turkish Airlines. Tijdens beide vluchten moet de baby bij één van de ouders op schoot. Wordt jouw baby tijdens de vakantie, met een maximale verblijfsduur van twee weken, twee jaar, dan beschouwt Turkish Airlines het kind nog steeds als een baby.

Op de terugvlucht heeft het kind dus geen eigen stoel en worden ook geen extra kosten berekend. Wanneer je toch graag een eigen stoel voor jouw baby wenst, is het mogelijk dit tijdens de reservering aan te geven. Hier betaal je wel extra kosten voor. Tijdens de start en landing moet je de baby wel op schoot nemen.

 

* De genoemde prijzen kunnen door de luchtvaartmaatschappij tussentijds en periodiek (winter/zomer) worden gewijzigd.
Daarnaast kan er per bestemming een afwijkend tarief van toepassing zijn.
Aan de genoemde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

** Online inchecken, bagage inchecken, maaltijd reserveren en stoel reserveren is niet op alle vluchten mogelijk of er zijn afwijkende voorwaarden en tarieven van toepassing.
Dit kan verschillende redenen hebben, zoals:
- Het kan een chartervlucht zijn.
- Het type toestel is nog niet bekend.
- Het vluchtschema zal hoogstwaarschijnlijk gewijzigd worden.