Turkish Airlines bagage

Bij Turkish Airlines kan je vooraf aangeven hoeveel bagage je mee wilt nemen tijdens de vliegreis. Bij de vliegtickets van Turkish Airlines is standaard één ruimbagage van 20 kilo inbegrepen op vluchten naar of met overstap in Istanbul Sahiba. Voor vluchten naar of met overstap op Istanbul (new) Airport is standaard één ruimbagage van 30 kilo inbegrepen . Daarnaast mag je gratis één stuk handbagage van 8 kilo per persoon meenemen bij de vluchten van Turkish Airlines.

Bij iedere luchtvaartmaatschappij is het meenemen van bagage en handbagage anders geregeld. Sommige maatschappijen mag je gratis ruimbagage meenemen, bij anderen moet je bijbetalen. Mag je handbagage gratis meenemen en hoeveel kilo?

Om het jou gemakkelijk te maken hebben wij alvast de voorwaarden per airline voor je uitgezocht. Hieronder de regels van Turkish Airlines bij vertrek vanaf een Nederlands of Duitse luchthaven.

 

Handbagage bij Turkish Airlines

Bij Turkish Airlines mag je per persoon gratis 1 stuk handbagage meenemen bij de economy en comfort class, onder de volgende voorwaarden:
- Afmeting tas: maximaal 55 x 40 x 23 cm
- Gewicht: maximaal 8 kilo

Voor de Businessclass mag je per persoon gratis 2 stuks handbagage meenemen:
- Afmeting tas: maximaal 55 x 40 x 23 cm
- Gewicht: maximaal 8 kilo per stuk.

De afmetingen van de handbagage is inclusief handgrepen en wielen. Naast 1 stuk handbagage, mag je altijd een paraplu, wandelstok, camera, reiswieg en handtas meenemen aan boord.

Opblaasbare voorwerpen, inclusief opblaasbare ballen met sportieve doeleinden zoals voetballen zijn niet toegestaan aan boord.

Het handbagage beleid is redelijk streng. Wanneer je handbagage bij het boarden niet voldoet aan bovenstaande eisen, dan wordt de handbagage alsnog vervoerd in het laadruim.

 

Ruimbagage bij Turkish Airlines*

Bij Turkish Airlines is voor internationale bestemmingen automatisch gratis ruimbagage inbegrepen. Het verschilt echter per reisklasse hoeveel dit is, dit varieert van 20 tot 30 kilo.

De koffer mag niet hoger zijn dan 158 centimeter.

Ruimbagage voor vluchten naar of met overstap in Istanbul Sabiha:
Economy Class: max. 20 kg.
Comfort Class: max. 20 kg.
Business Class: max. 30 kg.


Ruimbagage voor vluchten naar of met overstap in Istanbul (new) Airport:
Economy Class: max. 30 kg.
Comfort Class: max. 30 kg.
Business Class: max. 40 kg.

Je kan bij je ticket boeken ook extra ruimbagage tegen betaling bijboeken. Tot een maximum van 32 kg per persoon. Dit kan je tijdens het boeken van je ticket erbij kopen.

 

Bagage voor kinderen bij Turkish Arilines

Kinderen die in hun eigen geboekte stoel reizen, mogen dezelfde hoeveelheid hand- en ruimbagage meenemen als een volwassene.

Voor kinderen jonger dan 2 jaar die zonder eigen stoel meereizen is toegestaan:
- 1 stuk handbagage van max. 8 kg, max. afmeting 55 x 40 x 23 cm
- 1 stuk ruimbagage van max. 10 kg
- 1 inklapbare kinderwagen of buggy

 

Overbagage bij Turkish Airlines

Het is toegestaan om 3 kilo meer bagage mee te nemen dan de gratis 20 kilo. Voor deze extra kilo’s worden wel kosten in rekening gebracht. De extra kosten liggen tussen de 2 en 3 euro per kilo*.

Wanneer je boven de 23 kilo zit moet je een meerkosten betalen van 80 USD.

Het maximum gewicht voor 1 koffer is 32 kilo. Heb je een hoger gewicht, dan moet je de bagage verdelen over meerdere koffers/tassen. Volgens de luchtvaartregels mogen bagagemedewerkers namelijk geen koffers dragen die zwaarder zijn dan 32 kilo.

Voorkom overbagage, weeg daarom thuis je koffer op de weegschaal of met een speciale koffer weegschaal. Je voorkomt daarmee een hoop gedoe en bespaart geld.

 

Afwijkende bagage Turkish Airlines

Heb je afwijkende bagage, dan adviseren wij je om vooraf contact met ons op te nemen om het bagagestuk aan te melden. Tevens kunnen wij jou informeren over eventuele extra kosten. Voor contact gelieve een mail te verzenden naar klantenservice@triptime.nl met vermelding van uw Triptime boekingsnummer.

Onder afwijkende bagage vallen bijvoorbeeld rolstoelen, fietsen, surfboards, golf tassen of kinderwagen.

Turkish Airlines hanteert diverse regels omtrent het vervoer van bijzondere bagage, onder meer afhankelijk van de bestemming. Eén set golfspullen of skiuitrusting mag standaard kosteloos meegenomen worden. Meer informatie over de regels voor andere sportuitrustingen kan je opvragen bij Triptime.

Muziekinstrumenten die binnen de grenzen van de toegestane handbagage vallen, rolstoelen en reiswiegen voor kinderen mogen kosteloos mee.

Indien afwijkende bagage niet op voorhand is aangemeld bij Turkish Airlines, bestaat de mogelijkheid dat deze niet geaccepteerd wordt. Ook is het mogelijk dat de bagage niet mee kan op de transfer vanwege ruimtegebrek. In een dergelijke situatie ben je alsnog zelf verantwoordelijk voor de transfer naar de accommodatie.

Heb je vragen over je bagage, ons team van Triptime staat je graag te woord. Neem contact met onze klantenservice op via +31 (0)900 1984. 

 

Inchecken bagage Turkish Airlines**

Turkish Airlines automatiseert het inchecken van bagage, ideaal als je online hebt ingecheckt. Wanneer je ruimbagage meeneemt, kun je deze inleveren bij de selfservice bagage drop-off punten.

Op het apparaat volg je simpelweg de instructies op het scherm. Print je bagagelabel en bevestig deze aan je bagage. Je koffers vinden vervolgens via de bagagekelder automatisch de weg naar het vliegtuig.

Naast de selfservice bagage drop-off kan je jouw bagagestuk ook afgeven bij de Turkish Airlines check-in balie op de luchthaven.

 

Betrouwbaar en veilig

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets naar Turkije, kies voor Triptime. Wij bieden jou de laagste prijsgarantie. Wij werken samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen, waaronder ook Turkish Airlines.

Triptime zorgt dat je veilig op je reisbestemming aankomt. Je vakantie boek je bij jouw betrouwbare reisorganisatie. Boek nu de reis van je leven!

 

* De genoemde prijzen kunnen door de luchtvaartmaatschappij tussentijds en periodiek (winter/zomer) worden gewijzigd.
Daarnaast kan er per bestemming een afwijkend tarief van toepassing zijn.
Aan de genoemde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

** Online inchecken, bagage inchecken, maaltijd reserveren en stoel reserveren is niet op alle vluchten mogelijk of er zijn afwijkende voorwaarden en tarieven van toepassing.
Dit kan verschillende redenen hebben, zoals:
- Het kan een chartervlucht zijn.
- Het type toestel is nog niet bekend.
- Het vluchtschema zal hoogstwaarschijnlijk gewijzigd worden.