Reizen van Nederland naar Duitsland kan vanaf April 2021 niet meer zonder negatief testbewijs. Alle reizigers die reizen van Nederland naar Duitsland, moeten een negatief testbewijs in Duitsland kunnen overhandigen. Officieel is de grens tussen Nederland en Duitsland open, maar door oplopende corona cijfers in ons land heeft Duitsland Nederland tot hoog risicogebied verklaard. Dit is wat je moet weten over reizen van Nederland naar Duitsland.
Reizen van Nederland naar Duitsland kan in de zomer van 2021 wel, maar niet zonder een negatieve coronatest in Duitsland te overhandigen. Er vindt een controle op de Duitse grens plaats om hoge besmettingen van het Coronavirus in Duitsland te voorkomen.
Om te reizen van Nederland naar Duitsland zonder oponthoud moet je twee zaken in orde maken.
1.Je moet een negatief testbewijs kunnen overhandigen.
2.Je moet je verplicht aanmelden bij het Robert Kuch Institut.
Dit instituut kun je vergelijken met het Nederlandse RIVM. Je meld je aan via de website www.einreisanmeldung.de. Mensen die enkel op doorreis zijn, grenspendelaars en mensen die minder dan 24 uur over de grens zijn hoeven zich niet aan te melden maar moeten wel een negatief testbewijs kunnen overhandigen.
De Duits Nederlandse grens is officieel niet dicht, maar een aanscherping van maatregelen zorgt ervoor dat een controle aan de Duitse grens niet ongewoon is. Een weekendje doorbrengen in Berlijn of ontspannen in het Jasmund Nationaal Park kan in 2021 zonder zorgen, als je maar een recente negatieve testuitslag op zak hebt.
Zoals benoemd is het ook belangrijk om je aan te melden als je langer dan 24 uur op Duitse grond doorbrengt. Mensen die enkel in Duitsland willen tanken of boodschappen willen doen hoeven zich niet aan te melden, maar moeten wel een negatieve testuitslag kunnen overhandigen. Niet onbelangrijk, denk niet 'ik omzeil de controles wel', je zal bedrogen uitkomen. Er is op de Nederlands-Duitse grensregio's veel controles. Je zal een politieauto op de grens of in de grenssteden tegenkomen. Zodra ze een Nederlands kentekenplaat zien houden ze je staande en controleren ze of je in het bezit bent van een negatieve coronatest.
Ga jij binnenkort over de Nederlands Duitse grens? Bereid je dan goed voor en ga niet op stap zonder een negatief testbewijs. Het testbewijs mag niet ouder zijn dan 48 uur. Voor mensen die in Nederland wonen maar in Duitsland werken of andersom geldt er een geldigheidstermijn van 72 uur. In de praktijk betekent dit dat deze mensen zich om de 3 dagen moeten laten testen op het Coronavirus.
Er gelden uitzonderingen voor de testmaatregel. In sommige gevallen hoef je geen testbewijs te overhandigen of je in te schrijven bij het RKI.
-Kinderen tot 5 jaar hoeven geen negatieve corona test te hebben en hoeven zich niet in te schrijven bij het RKI.
-Mensen die op doorreis zijn vanuit Nederland en enkele uren op Duitse grond verblijven hoeven zich ook niet in te schrijven maar moeten wel in bezit zijn van een negatieve corona test. Dit geld ook voor diegene die jou van of naar het vliegveld in Duitsland brengt.
-Voor hulpdiensten en medewerkers van transportbedrijven is bij een verblijf korter dan 72 uur geen negatieve test nodig. Als deze mensen langer dan 24 uur, inclusief overnachting, in Duitsland verblijven dan is een inschrijving bij het RKI wel noodzakelijk.
Vlieg je op korte termijn vanaf een vliegveld in Duitsland, dan gelden er aangescherpte maatregelen op de vliegvelden. In ons artikel "Duitse luchthavens verplichten medisch mondkapje" lees je hier meer over.
Houd Triptime in de gaten voor informatie over jouw favoriete reisbestemmingen, informatie over de maatregelen tijdens je (vlieg) reizen en meer. Kun je niet wachten en wil je jouw volgende vakantie meteen boeken? Bij Triptime.nl boek je snel en veilig bij jouw betrouwbare reisorganisatie.
Triptime - All Rights Reserved © 2009 - 2025